”Miksi olemme perustaneet Jalkapallon Juniorivalmentajat ry:n?” – Kysymyksiä ja vastauksia

Olemme saaneet paljon yhteydenottoja eilisillan jälkeen. Palaute on ollut erittäin positiivista. Moni valmentaja on jo liittynyt jäseneksemme. Lämmin kiitos luottamuksesta. Meillä on vahva usko, että yhdistykselle on tarvetta.

Otamme avoimin mielin vastaan kritiikkiä, kehitysehdotuksia sekä muita ajatuksia. Tavoitteenamme on edistää suomalaista juniorijalkapalloa ja sen arvostusta. Olemme koonneet alle kysymyksiä, joita olemme saaneet tänään ja eilen. Vastauksemme löytyvät kysymysten yhteydestä.

kuva

 

***

Miksi olette perustaneet yhdistyksen?

Ajatus Jalkapallon Juniorivalmentajat ry:stä syntyi alkuvuodesta 2017. Olimme pitkään seuranneet juniorijalkapalloa koskevaa keskustelua. Päällimmäinen tunne oli turhautuminen. Toisaalta tiesimme monia motivoituneita ja ammattitaitoisia lasten ja nuorten valmentajia. Syntyi ajatus: voisimmeko tarjota suomalaisille juniorivalmentajille yhteisen verkoston – alustan vaihtaa ajatuksia, etsiä tukea ja kehittää juniorijalkapalloa? Yhdistys on parhaassa tapauksessa äänitorvi, jonka kautta juniorivalmentajien ääni voi kantautua kauemmas. Haluamme vaikuttaa juniorijalkapallon tilaan ja luotamme siihen, että eri seurojen valmentajista koostuva yhdistys on tähän erinomainen kanava.

***

Mihin saadut varat käytetään?

Jäsenmaksuista saadut tulot käytetään täysimääräisesti yhdistyksen jäsenpalveluiden toteuttamiseen sekä yhdistyksen toimintaan. Ensimmäisten toimintavuosien aikana suurimmat kulut syntyvät seminaaritapahtumista (esim. tilavuokrat, puhujapalkkiot ja tarjoilut). Tuloja käytetään myös yhdistyksen Internet-sivujen ylläpitoon, pankkikuluihin sekä muihin hallinnollisiin menoihin. Yhdistyksen hallitukselle ei makseta palkkiota.

Valmennuskirjan tekemiseen emme käytä lainkaan jäsenmaksutuloja. Kirja muodostaa yhdistyksen toiminnassa itsenäisen projektin, jonka toteuttaminen (kirjojen painatus sekä jakelu) katetaan myyntituloilla. Kirjasta saatuja tuloja hyödynnetään yhdistyksen tulevaisuuden toiminnassa. Kirjan kirjoittajille maksetaan hyvitys, jonka suuruus on riippuvainen kokonaismyyntikatteesta.

***

Ketkä voivat liittyä yhdistyksen jäseniksi?

Jalkapallon Juniorivalmentajat ry on tarkoitettu jalkapallovalmentajille, jotka toimivat jäsenhakemuksen tekemisen hetkellä valmennustehtävissä alle 18-vuotiaiden parissa. Valmentaja voi toimia seurassa, maajoukkueessa, piirissä tai muussa vastaavassa yhteisössä. Valmentajan ei tarvitse olla päätoiminen. Muiden lajien valmentajia emme ainakaan toiminnan alkuvaiheessa hyväksy mukaan.

Yhdistyksen jäseneksi voi poikkeuksellisesti liittyä myös henkilö, joka ei toimi valmennustehtävissä, mutta joka kykenee riittävällä tavalla osoittamaan harrastuneisuutensa ja toimintansa juniorijalkapallon parissa. Hallitus päättää jäsenhakemuksen hyväksymisestä erikseen. Pelaajia tai pelaajien vanhempia emme hyväksy yhdistyksen jäseniksi. Äiti- ja isävalmentajat ovat luonnollisesti tervetulleita.

***

Jatkammeko valmennustehtävissä?

Kyllä. Yhdistys ei vaikuta millään tavalla valmennukseen seurassamme Käpylän Pallossa. Päinvastoin, uskomme, että toiminta yhdistyksessä edistää ammattitaitoamme. Haluamme vaikuttaa koko suomalaiseen juniorijalkapalloon yhdessä muiden seurojen valmentajien kanssa.

***

Mitä tavoitteita yhdistykselle on?

Tärkein tavoitteemme on kehittää juniorijalkapalloa ja olla yhtenä tahona mukana tukemassa juniorivalmentajia. Pitkän aikavälin pyrkimyksenä on kehittää yhdistyksestä sellainen taho, joka kykenee vaikuttamaan myönteisesti suomalaisen juniorijalkapallon linjauksiin ja uudistuksiin. Tulevaisuudessa yksi ideamme on muun muassa järjestää laajempi juniorivalmennusseminaari, johon kutsuisimme puhujia myös ulkomailta. Otamme mielellämme jäseniltä ehdotuksia ja ajatuksia vastaan. Yhdistys on nimenomaan jäsenten verkosto.

***

Liittyykö Käpylän Pallo jotenkin yhdistyksen toimintaan?

Yhdistyksen hallituksen jäsenet valmentavat KäPassa. Yhdistys on kuitenkin seurasta täysin riippumaton organisaatio, jonka jäseniksi voivat liittyä minkä tahansa seuran valmentajat. Käpylän Pallo ei ole seurana mukana yhdistyksen toiminnassa. Kutsumme seminaarien puhujiksi valmentajia eri seuroista. Helmikuun jäsentilaisuudessa puhujana on esimerkiksi VJS:n tekninen johtaja Kimmo Eronen. Tulevina vuosina yhdistyksen hallitusta on tarkoitus laajentaa niin, että edustajia olisi muistakin seuroista.

***

Onko yhdistyksellä yhteyttä Jalkapallovalmentajat ry:hyn?

Jalkapallon Juniorivalmentajat ry on Jalkapallovalmentajat ry:stä täysin erillinen organisaatio. Haluamme tarjota jäsenpalveluita yksinomaisesti juniorivalmentajille. Tarkoituksenamme ei ole kilpailla Jalkapallovalmentajat ry:n kanssa, vaan pyrkiä tarjoamaan sellaista toimintaa, joka tavoittaa ensisijaisen kohderyhmämme, juniorivalmentajat. Olemme avoimia mahdollisille yhteistyömuodoille, mikäli ne palvelevat molempien yhdistysten tarkoitusperiä. Haluamme pysyä riippumattomina sellaisista vaikuttimista, jotka eivät ole yhdistyksen edun mukaisia.

***

Tarjoammeko jäsenpalveluita koko Suomessa?

Jäsentilaisuudet keskittyvät ainakin alussa pääkaupunkiseudulle, mutta pyrimme jatkossa laajentamaan toimintaa myös muualle Suomeen. Selvitämme myös mahdollisuutta kuvata seminaaritilaisuudet jälkikäteen katsottavaksi.

Sopimusneuvonta on kaikkien jäsenten saatavissa asuinpaikkakunnasta riippumatta. Lisäksi jäsenet voivat tilata loppuvuodesta ilmestyvän valmennuskirjan alennettuun hintaan. Tiedotamme toiminnasta kuukausittain jäsenkirjeellä, jossa kerromme yhdistyksen ajankohtaisista asioista.

***

Lisätietoa yhdistyksen toiminnasta: www.juniorivalmentajat.fi

Jalkapallon Juniorivalmentajat ry:n hallitus

Erkko Meri

Aleksi Piirainen

J-P Savolainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: