Klubi derbyvoittoon BSM-karsinnassa

 

Screen Shot 2018-02-06 at 14.44.28

Helsingin Jalkapalloklubi vs. Käpylän Pallo 1-0 (0-0)

42′ Tauriainen (rp.)

***

HJK:n ja KäPan B-junioreiden SM-karsintaottelu keräsi Talin jalkapallohalliin yli 150 juniorijalkapallon ystävää. Lähtökohdat otteluun olivat kutkuttavat, sillä joukkueet olivat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla: HJK 3. sijalla ja KäPa perässä neljäntenä.

HJK oli pelannut sarjassa kolme ensimmäistä ottelua tappioitta (0-0-tasapeli Honkaa vastaan ja voitot PK-35:ta ja NJS:ää vastaan). KäPa oli sen sijaan hyvän sarja-alun jälkeen kärsinyt kaksi niukkaa tappiota TPS:ää (2-3) ja Honkaa (1-2) vastaan.

Avauskokoonpanot:

HJK (4-2-3-1)

Screen Shot 2018-02-24 at 18.26.00

KäPa (4-4-2)

Screen Shot 2018-02-24 at 18.29.34

***

HJK:n ja KäPan ottelusta tuli odotetun tasainen. Paikalliskamppailua leimasi lähes koko pelin ajan rikkonaisuus: molemmilla joukkueilla tuli paljon harhasyöttöjä ja pitkiä pallonhallintajaksoja nähtiin varsin vähän. Lisäksi toisella puoliajalla nähtiin useita kramppeja ja niistä seuranneita pelikatkoja.

Molemmilla joukkueilla oli varsin paljon maalintekopaikkoja. Ensimmäinen jakso oli hermostuneen alun jälkeen hienoista KäPan hallintaa. KäPa eteni pääsääntöisesti pidemmillä syötöillä HJK:n linjan taakse (käyttäen varsinkin vasenta kaistaa), kun taas kotijoukkue Klubi pyrki pelaamaan hieman enemmän keskustan kautta. Kohtalaisista maalintekopaikoista huolimatta tauolle siirryttiin 0-0-lukemissa.

HJK aloitti toisen jakson tehokkaasti. Peli oli ehtinyt vanheta tauon jälkeen vain pari minuuttia, kun KäPa-puolustaja joutui repimään HJK:n hyökkääjää boksissa. Pallo vietiin pilkulle ja HJK:n Julius Tauriainen asettui pallon taakse. Vaikka KäPan maalivahti Axel Munck oli rangaistuspotkussa hyvin mukana, pallo painui verkon perukoille. HJK siirtyi 1-0-johtoon ottelun 42. minuutilla.

 

 

 

HJK:n maalin jälkeen nähtiin noin kymmenen minuutin ajan hermostunutta peliä. Pallo oli paljon rajojen ulkopuolella ja keskikentällä nähtiin jatkuvia kaksinkamppailuita. Jakson puolivälissä KäPa siirtyi kolmen kärjen taktiikkaan ja pyrki hyökkäämään keskityksillä HJK:n boksiin. Muutamia vaarallisia tilanteita nähtiinkin ja KäPalla oli mahdollisuus tasoittaa ottelu. Toisaalta myös Klubi sai paikkansa ja se hyökkäsikin useaan otteeseen vaarallisesti KäPan pallonmenetysten jälkeen. Varsinkin HJK:n oikean laidan Seth Saarinen haastoi hyvin ja onnistui ohittamaan useaan otteeseen KäPan varsin väsyneitä puolustajia. KäPan lopun rynnistyksestä huolimatta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja ottelu päätyi kotijoukkue HJK:n voittoon.

***

Valmentajien kommentit:

Mitä ajatuksia ottelusta jäi?

Marko Honkanen (KäPa): Meillä oli tarpeeksi maalipaikkoja pisteiden saamiseen. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ajoittain hyvää pelaamista. Tietyissä asioissa jäi parannettavaa, yhtenä esimerkkinä toppareiden valinnat pelinavaamisvaiheessa. Peli oli kaksijakoinen: ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta kontrolloidumpaa kuin toinen jakso. Vaihdoimme lopussa kolmeen kärkeen ja saimme hieman painetta ylös. Pelaaminen on kehittynyt koko ajan hieman. Kolme maalin tappiota peräkkäin harmittaa.

Tuomas Rantanen (HJK): Peli oli mielestäni hyvätasoinen. Molemmat joukkueet yrittivät kaikkensa ja pelaajat tekivät paljon töitä. Maalipaikkoja tuli molemmille yllättävän paljon, mutta HJK:n paikat olivat mielestäni hieman laadukkaampia. Boksipuolustaminen oli meillä vaikeata. Se on ehkä suurin haasteemme tällä hetkellä. Hyökkäyspelaamisen rakenne oli paikoittain hyvää.

20180224_174642
Talin jalkapallohallissa oli mukavasti yleisöä seuraamassa HJK:n ja KäPan B-junioreiden kohtaamista.

Missä joukkueesi onnistui tänään?

Honkanen: Pelin rakenne oli ensimmäisellä puoliajalla ok. Halusimme edetä monipuolisesti ja se onnistui suhteellisen hyvin. Löysimme pelin alussa tyhjän tilan HJK:n kenttäpuolelta ja pystyimme hyödyntämään sitä. Olimme kurinalaisia ja pelaajat toteuttivat ottelusuunnitelmaa parhaansa mukaan.

Rantanen: Loimme tarpeeksi maalipaikkoja, ja toisella jaksolla hyökkäsimme ajoittain kontrolloidusti. Löysimme keskeltä vapaita pelaajia ja keskikenttäpelaajat olivat tarpeeksi ylhäällä, jolloin kymppipaikalla oli tyhjää tilaa. Pystyimme tokalla jaksolla reagoimaan paremmin KäPan laitapelaamiseen. Laitalinkin ja laitapuolustajan yhteistyö puolustamisessa parani, kun kävimme asiaa kopissa puoliajalla läpi.

Missä joukkueella jäi parannettavaa?

Honkanen: Yritimme iskeä HJK:n heikkouksiin, mutta se ei onnistunut tänään parhaalla tavalla. Boksissa emme olleet tarpeeksi vaarallisia, emmekä luoneet tarpeeksi uhkaa vastustajan maalin läheisyyteen. Paikkoja oli tarpeeksi, viimeistely ei onnistunut.

Rantanen: Boksin puolustamisessa meillä on vielä paljon töitä. Keskitysten ja kauempaa tulevien korkeiden pallojen puolustamista täytyy parantaa. Vastustajan pelaajien löytäminen näissä tilanteissa oli meille hankalaa ja osittain tästä syystä KäPa sai varsin paljon paikkoja. Toisaalta vastustaja ei juuri päässyt murtautumaan keskeltä, jota puolustimme tänään tiiviisti.

Miten kausi jatkuu tästä eteenpäin?

Honkanen: Normaali viikkorytmi jatkuu. Seuraava peli on ensi lauantaina FC Espoota vastaan. Olen varma, että tuossa pelissä kentällä nähdään nälkäinen ja ärsytetty KäPa. Päivittäinen perustekeminen jatkuu treenikentällä ja uskomme, että palkinto tulee jatkossa pisteiden ja maalien muodossa.

Rantanen: Olemme pelanneet nyt neljä peliä ja tilanne sarjassa on hyvä. Seuraavat viikot ovat kiireisiä ja monella pelaajalla on maajoukkuetapahtumia edessä. Pelaamme ensi viikolla kaksi peliä: torstaina TPS:ää vastaan kotona ja sunnuntaina FC Interiä vastaan vieraissa. Kahden viikon päästä lähdemme turnaukseen Pietariin. Arjen työ jatkuu ja pyrimme edelleen kehittämään pelaamistamme.

***

Sarjatilanne illan ottelun jälkeen:

Screen Shot 2018-02-24 at 18.34.31

***

20180224_175741
Tasainen ottelu päättyi lopulta HJK:n 1-0-voittoon. Voiton myötä HJK nousi BSM-karsinnassa toiselle sijalle. Kärjessä jatkaa yhden ottelun enemmän pelannut Pallokerho Keski-Uusimaa.

Vaikka HJK:n ja KäPan ottelu jätti pelillisesti toivomisen varaa, oli peli kuitenkin mielenkiintoista seurattavaa. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, vaikka HJK lopulta ansaitsikin voittonsa. Oli hienoa nähdä Talissa paljon yleisöä, joka eli hyvin pelissä mukana. Vaikka ottelutapahtuma oli onnistunut, on joitakin asioita vielä mahdollista parantaa: tulostaulu ei ollut käytössä, eikä pelissä ollut kuulutuksia.

***

Erkko Meri (@ErkkoMeri)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: