Suuri derbypäivä 19.6.: HJK vastaan KäPa (U15 ja U17)

Screen Shot 2018-02-06 at 14.44.28

Juniorijalkapallon ystäviä hemmotellaan keskiviikkona 19. kesäkuuta. Helsinkiläisen juniorijalkapallon kaksi suurta, Helsingin Jalkapalloklubi ja Käpylän Pallo, kohtaavat 17-vuotiaiden SM-sarjassa ja 15-vuotiaiden Etelä-Länsi -liigassa. Molemmissa peleissä on isot panokset.

15-vuotiaiden osalta ottelun voittaja kruunataan hyvin suurella todennäköisyydellä ELL-sarjan kevätkierroksen voittajaksi. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat mahdollisesti Kai Pahlman -turnauksessa, joten keskiviikon ottelussa haetaan asetelmia myös SM-turnausta varten. HJK ja KäPa ovat kaksi vahvinta suosikkia Kai Pahlman -turnauksen voittajaksi. Joukkueet ovat toisilleen erittäin tuttuja ja keskinäiset pelit ovat olleet aina tasaisia.

Myös B-junioreiden otteluun on mielenkiintoiset lähtökohdat. KäPa voi voitolla vankistaa asemaansa sarjan kärkipäässä. Vaikka HJK on vasta sarjan keskivaiheilla, voi se nousta kolmen pisteen myötä lähelle sarjan kärkeä. Klubilla on yksi peli vähemmän kuin käpyläläisillä. Joukkueiden edellinen ottelu BSM-karsinnassa maaliskuussa päättyi KäPan 5-3-voittoon. HJK on tottunut menestymään BSM-sarjassa, eikä nykyinen sijoitus tyydytä seuratoimijoita.

Keskiviikko 19.6.

***

klo 16.00 | KäPa vs. HJK | BSM-sarja | Oulunkylän tekonurmi 2

***

klo 18.15 | HJK vs. KäPa | U15 Etelä-Länsi -liiga | Oulunkylän tekonurmi 2

HJK:n ja KäPan ottelut ovat aina merkittäviä tapahtumia. Molemmat joukkueet ovat tottuneet menestymään juniorisarjoissa. Molemmissa keskiviikon otteluissa nähdään kentällä useita poikien maajoukkuepelaajia. Aikaisemmat pelit ovat olleet todella tasaisia.

 

Aikaisemmat sijoitukset sarjassa

2004-syntyneet

ELL-mitalisarja, syksy 2018 (U14): KäPa – 1. / HJK – 2.

ELL-mitalisarja, syksy 2017 (U13): HJK – 1. / KäPa – 2.

ELL, syksy 2016 (U12): KäPa – 1. / HJK – 2.

B-juniorit

SM-sarja, 2018: HJK – 4. / KäPa – 6.

SM-sarja, 2017: HJK – 1. / KäPa – ei mukana

SM-sarja, 2016: KäPa – 1. / HJK – 2.

SM-sarja, 2015: HJK – 1. / KäPa – 4.

 

Sarjatilanteet

Screenshot 2019-06-17 at 8.39.35
B-nuorten SM-sarjan tilanne (17.6.). Sarjassa pelataan 18 kierrosta.
Screenshot 2019-06-17 at 8.39.16
2004-syntyneiden Etelä-Länsi-liigan tilanne (17.6.). Jokainen joukkue pelaa keväällä 11 ottelua. Kuusi parasta etenee syksyn mitalisarjaan.

 

Viisi edellistä ottelua sarjassa

(Viimeisin peli alimmaisena)

HJK U17

Screenshot 2019-06-17 at 8.46.33

KäPa U17

Screenshot 2019-06-17 at 8.45.51.png

HJK U15

Screenshot 2019-06-17 at 8.48.09

KäPa U15

Screenshot 2019-06-17 at 8.47.47

 

Valmentajien haastattelu

Mikä on joukkueesi tavoite kaudella 2019?

Teemu Tavikainen, HJK U17: Totta kai tavoitteet ovat HJK:ssa aina korkealla. Sarjataulukko ja tavoitteet eivät tällä hetkellä kohtaa keskenään. Se on aiheuttanut paineita pelaajistossa, kuten myös valmennuksessa. Mutta uskon, että olemme löytämässä hyvän balanssin rentouden ja itsensä likoon laittamisen välillä. Usko on kova, että tuloksemme paranee. Jos ei parane, niin muutoksia varmaan tapahtuu.

Marko Honkanen, KäPa U17: Tavoitteenamme on voittaa BSM-sarja ja kehittää pelaajiammme kokonaisvaltaisesti eteenpäin jalkapalloilijoina ja ihmisinä.

***

Tuomas Rantanen, HJK U15: Määritimme alkukaudesta joukkueemme arvot ja tavoitteet, jonka jälkeen pelaajat loivat konkreettisen toimintamallin ja -tavat, joiden avulla kuljemme kohti tavoitteita sekä toimimme arvojemme mukaisesti. Joukkueemme tavoitteet liittyvät kilpailulliseen menestykseen ja pelaajakehitykseen, joissa mittareina toimii pärjääminen Kai Pahlman-turnauksessa ja kv-tapahtumissa sekä maajoukkuepelaajien määrä.

J-P Savolainen, KäPa U15: Joukkueen tavoitteena kaudella 2019 on menestyä mahdollisimman hyvin kv-tapahtumissa ja voittaa Kai Pahlman -turnaus. Tämä vaatii valmentajilta, että pystymme kehittämään joukkueen pelitapaa ja viemään yksilöitä eteenpäin.

Screenshot 2019-06-17 at 15.54.32.png
Käpylän Pallon B-juniorit harjoittelemassa Oulunkylässä.

Millaista on toimia valmentajana HJK:ssa/KäPassa? Miksi valmennat juuri kyseisessä seurassa?

Tavikainen, HJK U17: HJK:n pitää voittaa aina. Jos niin ei käy, ei ole kivaa. Ja tämä kausi on ollut itselleni ehkä urani vaikeimpia. Syitä huonoihin tuloksiin on etsitty ja korjauksia on tehty. Katsotaan, miten ne lähtevät toimimaan. Mutta paineista pitää osata nauttia. Tässä pelissä yleensä vain yksi voittaa ja toinen jää nuolemaan näppejään. Teemme parhaamme ja haluamme päästä nauttimaan siitä pelaamisen eniten nautintoa tuottavasta osasta – voittamisesta. Olen ylpeä, että voin olla messissä näin hienossa seurassa. Toivottavasti olen luottamuksen arvoinen, kun kausi on loppuu.

Honkanen, KäPa U17: Tulin seuraan kolme ja puoli vuotta sitten ja olen ollut todella tyytyväinen aikaani täällä. Seura ei ole minulle ainoastaan pelkkä työpaikka, vaan tärkeä yhteisö elämässäni. Valmennan KäPassa, koska saan toimia päivittäin muiden samanhenkisten futisihmisten kanssa ja auttaa tavoitteellisia pelaajia saavuttamaan unelmansa jalkapalloammattilaisuudesta.

***

Rantanen, HJK U15: HJK on hyvin johdettu seura ja suuresta koosta huolimatta koen koko seuran todella yhteisölliseksi. Viimeisen parin vuoden aikana olemme ottaneet isoja harppauksia etenkin sisäisessä valmentajakoulutuksessa ja itsensä kehittäminen onkin keskeisessä roolissa HJK:ssa. Koen, että minun intressit ovat hyvin linjassa seuran ja seuran muiden valmentajien sekä pelaajien kanssa. Joka päivä pyritään olemaan parempia kuin eilen, nautimme kilpailusta sekä sen aiheuttamasta paineesta.

Savolainen, KäPa U15: Kuten useat asiat elämässä, valmennan KäPassa monen asian sattuman summana. Olin loppuvuonna 2014 muuttamassa Helsinkiin, ja tunsin seuran entisen valmennuspäällikön Ossi Virran UEFA B -kurssilta. Olin itse yhteydessä ja sain valmennusduunia seurasta. Sillä tiellä olen edelleen. Pidän seuran identiteetistä pelitavassa ja monessa muussa asiassa. KäPassa valmentaja saa toimia hyvässä ympäristössä, jossa on mahdollisuudet tehdä laadukasta duunia.

Screen Shot 2018-02-16 at 19.52.06
HJK on voittanut B-nuorten SM-sarjan viimeksi vuonna 2017. KäPa voitti mestaruuden vuosi aikaisemmin.

Millaista joukkueen arki on?

Tavikainen, HJK U17: Treenaamme perusviikolla neljä kertaa viikossa, siihen päälle pari salia ja palauttava harjoitus. Toimimme valmennustiimin (Petri Hyrkkäinen ja Mikael Forssell) kanssa päivittäin ja lisäksi seuramme molemmat talenttivalmentajat ovat toiminnassamme mukana viikoittain. Valmennuspäällikkö ja Klubi 04:n valmentaja seuraavat myös tiheästi toimintaamme. Seuran fysiikkavalmennustiimi ohjeistaa, ohjaa ja suunnittelee ohjelmamme fysiikan osalta.

Honkanen, KäPa U17: Joukkueen vastuuvalmentaja on pitkän linjan käpalainen Repe Linna, jolla on menossa jo neljäs vuosi -02 ikäluokan kanssa. Toisina valmentajina toimivat allekirjoittanut talenttivalmentajana ja Jari Karjalainen. Fyysisen valmennuksen suunnittelusta vastaa talenttivalmentaja Joni Ruuskanen. Maalivahtivalmentajana toimii Elis Rintala. Joukkue harjoittelee neljä kertaa viikossa.

***

Rantanen, HJK U15: Elämme vuoden aikana kahta melko erilaista arkea. Sarjakauden alkuun asti viikot ovat hyvin samankaltaisia harjoittelun ja pelaamisen osalta. Joukkueharjoituksia on neljä viikossa, minkä lisäksi pelaajat käyvät mahdollisuuksien mukaan 1-2 kertaa seuran aamuharjoituksissa. Kesällä harjoittelun suunnittelussa joudutaan etenemään enemmän viikko kerrallaan, kun arkea ovat ”sotkemassa” sarjapelit, maajoukkuetoiminta ja kv-toiminta. Minun lisäksi joukkueen taustoihin kuuluu toinen valmentaja Marko Ignatius, talenttivalmentaja Aleksi Lalli ja mv-valmentajat Dima Chydo ja Oso Hautamo.

Savolainen, KäPa U15: Joukkue harjoittelee neljä kertaa viikossa ja pelaa yhden ottelun. Taustatiimiin kuuluu lisäksi toinen valmentaja Joni Ruuskanen, joka vastaa joukkueen fyysisen harjoittelun suunnittelusta ja ohjelmoinnista. Lisäksi talenttivalmentaja Marko Honkanen on joukkueen toiminnassa mukana. Normaaliviikko koostuu pelitavallisista harjoitteista ja pelipaikkakohtaisesta harjoittelusta, johon linkitetään peruspelaaminen sekä tekninen ja fyysinen harjoittelu. Joukkue on mukana Sami Hyypiä Akatemiassa sekä osallistuu kansainvälisiin turnauksiin.

28126369_10214366410169450_243337856_o
Tuomas Rantanen toimii HJK U15-joukkueen päävalmentajana.

Mitä odotat derbypeliltä?

Tavikainen, HJK U17: Kolmea pistettä… Totta kai tunteet tulevat varmasti olemaan katossa. Kundit ja valmentajat tuntevat toisensa. Tämä matsi halutaan voittaa. KäPa on ollut alkukaudesta erittäin vahva. Haluamme olla ensimmäinen kapula heidän rattaissaan. Katsotaan, miten käy.

Honkanen, KäPa U17: Odotan derbystä tunnelatausta täynnä olevaa kovaa ja viihdyttävää kamppailua, jossa Suomen ikäluokkansa parhaat pelaajat pääsevät näyttämään osaamistaan.

***

Rantanen, HJK U15: Odotan peliä, jossa molemmat joukkueet ovat valmiita pelaamaan voitosta, sillä se tulee hyvin todennäköisesti ratkaisemaan kevään sarjan ykkössijan. KäPa on tulosten valossa ollut hieman niskan päällä meitä vastaan, mutta uskon, että ottelusta tulee erittäin tasainen ja se voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

Savolainen, KäPa U15: Hyvätasoista nuorten futista. Molemmat joukkueet pyrkivät kontrolloimaan peliä sekä pallollisessa että pallottomassa vaiheessa, joten on mielenkiintoista nähdä, miten joukkueet vastaavat ja sopeutuvat vastustajan pelaamiseen. Ottelu on lisäksi ELL-sarjan kärkikamppailu, jossa ratkaistaan kevään voittaja, joten toivottavasti pelissä on tunnetta ja vauhtia.

20170705_165659
J-P Savolainen on valmentanut KäPassa viisi kautta. Tällä hetkellä hän toimii päävalmentajana U15-joukkueessa.

Miksi ihmisten kannattaa tulla katsomaan KäPan ja HJK:n välistä ottelua keskiviikkona?

Tavikainen, HJK U17: Stadin parhaat kundit pelaa! Eiköhän tuolta jokunen tuleva liigapelaaja löydy. 

Honkanen, KäPa U17: Koska se on tämän kesän paras kotimainen futisottelu.

***

Rantanen, HJK U15: Tämä ikäluokka siirtyy ensi kaudella B-junioreihin, joten näiden kahden joukkueen keskinäiset pelit ovat käymässä vähiin. Molemmat jengit haluavat pelata hyvää futista ja mielenkiintoisia yksilöitä löytyy iso joukko, joten toivottavasti mahdollisimman moni löytää paikalle nauttimaan laadukkaasta junnufutiksesta!

Savolainen, KäPa U15: Nyt on mahdollista nähdä, minkätasoista peliä Suomen parhaat nuorten joukkueet pelaavat hienossa kesäillassa.


 

Nähdäänkö keskiviikkona Oulunkylässä yli 400 katsojaa? Kumpi seuroista ottaa niskalenkin? Kumpi vie Stadin herruuden?

Tervetuloa katsomaan laadukasta juniorijalkapalloa!

***

Erkko Meri (@ErkkoMeri)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: