Jalkapallon Juniorivalmentajat ry palkitsee tammikuussa ansioituneita lasten ja nuorten valmentajia

Jalkapallon Juniorivalmentajat ry jakaa tammikuussa 2021 ensimmäistä kertaa tunnustuksia hyvää työtä tehneille juniorivalmentajille.

Yhdistyksen tarkoituksena on palkita nimenomaan lasten ja nuorten valmentajia. Palkitsemisesta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne. Aloite tunnustusten myöntämisestä tuli VJS:n tekniseltä johtajalta Kimmo Eroselta.

Palkintokategorioita on neljä:

  • Lasten valmentaja (U11 tai nuoremmat), tytöt
  • Lasten valmentaja (U11 tai nuoremmat), pojat
  • Nuorten valmentaja (U12-U15), tytöt
  • Nuorten valmentaja (U12-U15), pojat

Palkittavia ehdokkaita voivat esittää kaikki Jalkapallon Juniorivalmentajat ry:n jäsenet. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä yli 320 jäsentä ympäri Suomea. Ehdotettava valmentaja voi olla päätoiminen, oto-valmentaja tai täysin vapaaehtoispohjalta toimiva. Valmentaja voi toimia millä tahansa tasolla. Palkittavan valmentajan ei tarvitse olla Jalkapallon Juniorivalmentajat ry:n jäsen.

Lopulliset valinnat ehdokkaiden joukosta tekee viisihenkinen palkintoraati, johon kuuluvat Kimmo Eronen (VJS), Jan-Erik Kotka (Ilves), Veli Lampi (VPS), Sanna Malaska (HJK) sekä Erkko Meri (KäPa).

Äänestysaika alkaa maanantaina 4.1.2021 ja päättyy maanantaina 18.1.2021. Äänestysohjeet lähetetään yhdistyksen jäsenille vuoden alussa sähköpostilla. Tunnustuksen saaneiden valmentajien nimet perusteluineen julkaistaan tammikuun lopulla yhdistyksen Internet-sivuilla sekä Suunnanmuutos-jalkapalloblogissa.

Yhdistyksen puheenjohtajan Erkko Meren kommentit:

”Palkintojen tarkoituksena on antaa tunnustusta hyvää työtä tehneille ruohonjuuritason valmentajille, joiden nimiin ei suurissa palkintogaaloissa törmää. Tavoitteena on myös nostaa juniorivalmennuksen arvostusta ja tuoda esille juniorivalmennuksen merkitystä kaikissa pelaajakehityksen vaiheissa. On hienoa, että Suomessa on perinteitä palkita vanhempien junioreiden valmentajia esimerkiksi Palloliiton Captain’s Ball -gaalassa. Juniorivalmentajat ry:n tunnustusten on tarkoitus täydentää tätä kokonaisuutta ja huomioida myös aikaisempien vaiheiden valmentajia.”

”Palkittavat henkilöt voivat olla vuosien ajan pitkäjänteistä pelaajakehitystyötä tehneitä valmentajia tai vasta-aloittaneita, mutta suurta sitoutumista ja omistautumista osoittaneita valmentajia. Kyse voi olla esimerkiksi valmentajasta, joka osaa innostaa lapsia omalla persoonallaan, valmentajasta, joka on luonut yritteliään toimintakulttuuriin joukkueeseen tai valmentajasta, jonka joukkueen pelaajat ovat kehittyneet poikkeuksellisen koronavuoden aikana.”

”Yhdistykseen kuuluu suuri joukko valmentajia ympäri Suomea, joten odotamme, että ehdokasjoukko on heterogeeninen ryhmä valmentajia pohjoisesta etelään. Jäsenet voivat ehdottaa palkittavia valmentajia joko omasta seurasta, naapuriseurasta tai toiselta puolelta Suomea. Lopullisen valinnan tekeminen ei ole varmastikaan helppoa, sillä Suomessa on paljon erinomaisia lasten ja nuorten valmentajia.”

Jalkapallon Juniorivalmentajat ry on vuonna 2018 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on edistää juniorivalmennusta ja sen arvostusta Suomessa. Yhdistys pitää koulutuksia, järjestää vuosittaisen Juniorivalmentajapäivän, tarjoaa jäsenille sopimusneuvontaa ja toteuttaa vaikuttamistyötä juniorivalmennuksen saralla.

https://www.juniorivalmentajat.fi/

Erkko Meri (@ErkkoMeri)

Yksi ajatus artikkelista “Jalkapallon Juniorivalmentajat ry palkitsee tammikuussa ansioituneita lasten ja nuorten valmentajia”

  1. Todella hyvä idea nostaa valmentajien arvostusta palkitsemalla ja ennenkaikkea tuomalla tarinoita sekä keulakuva suuren yleisön tietoisuuteen. Teette hyvää työtä futiksen eteen!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: